nedeľa 15. mája 2016

Legislatívny bál

V prvom desaťročí  tohto storočia som pôsobil na Ministerstve vnútra Slovenskej republiky vo funkcii generálneho riaditeľa sekcie legislatívy a vonkajších vzťahov. Legislatíva je veľmi špecifický odbor právneho fachu a na každom ústrednom orgáne sa nachádzajú pracoviská gestorujúce tvorbu právnych predpisov na úseku pôsobnosti rezortu. Neustály kolotoč pripomienkových konaní stavia legislatívcov do prvej línie boja o presadenie správnych regulačných opatrení. Rozpory medzi nimi sa neraz musia riešiť aj na úrovni ministrov a to i na rokovaní vlády.

Pezinský zámok od 13. storočia bol svedkom nejedného šľachtického plesu. V minulom desaťročí sa tu veselili legislatívci.

     Naše ministerstvo, majúce najrozsiahlejšiu legislatívnu agendu, a teda aj pracovisko na jej zvládnutie, si predsavzalo medziľudské vzťahy medzi legislatívcami obmäkčiť a to aj formou mimopracovných stretnutí. Tak sa zrodila myšlienka usporiadať pre legislatívnu obec spoločenskú akciu a zísť sa tak v rozsahu, na aký v pracovnom procese priestor nebol. V historických priestoroch Pezinského zámku sme nadviazali na šľachtickú podobu plesov v ľudovejšej forme bálu. 
     Záujem o podujatie bol nevšedný. Kapacita salónikov a vinárne bola za niekoľko dní vypredaná. Vždy sme si zábavu vychutnali a od roku 2001 do roku 2007 sme sa sem s radosťou vracali. Po mojom odchode z rezortu tradícia, ktorú sme vytvorili, zanikla. Prvé mesiace na dôchodku mi umožnili vrátiť sa k založeným videozáznamom, čakajúcim celé desaťročie na zostrihanie. Nuž pre pamätníkov, ktorí sa s nami veselili pri dobrom vínku a muzike, mám dobrú správu. Na oživenie spomienok dávam k dispozícii záznam z týchto spoločenských stretnutí. Nech vás spomienky potešia.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára